Val modre nevihte, 12. do 24. 1.

Danes se pričenja nov 13 dnevni val MODRE NEVIHTE, ki bo trajal do 24.1.

12.1.2019 MODRA NEVIHTA (1)

Danes se pričenja nov 13 dnevni val MODRE NEVIHTE, ki bo trajal do 24.1.

Pred nami je dinamičen val, ki podpira individualno transformacijo oz. samo realizacijo. »Primimo se ene stvari, se vanjo poglobimo in usmerimo svojo pozornost v akcijo, v realizacijo le te z namenom osvoboditve lahkotnosti bivanja.

To je povedano v jeziku pomena 20 pečatov in 13 tonov naravnega koledarja TZOLKIN. Gre za simbolni jezik in zato univerzalen, saj človeka povezuje z naravo in celotnim univerzumom.

Seveda je to zapisano splošno in seveda je lahko za temi besedami marsikaj. Kako ne bi bilo tako, ko pa smo tudi ljudje individualna bitja. Kako sploh pričakovati poenoteno navodilo, ki bo veljalo za vse? Bistvo življenja je odkriti svojo specialnost in to potem razviti do perfekcije.

In tu ne gre za velike stvari, velike usode. Ne. Le v sebi bodimo z vsakim dnem za trohico prijaznejši do sebe in vsega, kar nas obdaja. To je cilj življenja v trenutku. Preprosto. Kot naprimer Pek Miš Maš. Najboljši 🥐 v mestu.

 

Le tako osmislimo svoje življenje in doprinesemo svoj delež k celoti. In to je tudi ključ, do tega da se ozdravimo depresije, novodobnega stanja duha. Nehajmo se pritiskati k tlom. In nehajmo dovoljevat, da nas nesmisli, ki nas obdajajo, pritiskajo k tlom. Ozrimo se vase, spolirajmo svoje diamante. ozrimo se v nebo in ga pozdravimo, semu zahvalimo za nov dan, novo priložnost. In radostno stopimo v nov dan.

13.1.2019 RUMENO SONCE (2)
Prijazna beseda,
sočuten pogled,
nalezljivo prikupen nasmeh…
Ponujena roka,
objem,
ali samo….da sem. To kar sem.
NRG
Energija dneva: RUMENO SONCE, 🌞
simbol ljubezni do življenja. Simbolizira Očeta družine ali Vladarja naroda, ki sta, za vse enaka. Čudovit moški princip, ki nosi dar svetlobe v srcu, dostopa do kristalne zavesti in svete ljubezni. Simbol, k kateremu lahko vsakodnevno stremimo, danes pa, na izzivu dneva.
 
14.1.2019 RDEČI ZMAJ (3) 
Počutimo se dobro v svojem telesu, telo je domovanje naše duše. Človek je večplastno bitje; torej pomebna so vsa 4 telesa; umrljivi in neumrljivi del nas. Zavedamo se vidnega, fizičnega telesa. Astralnega in etrskega, z našimi čutili, občutki in duhom, manj. Ali pa, da se popravim, vedno bolj. A našemu neumrljivem delu nas, naši duši, še vedno dajemo premali pozornosti. Nobeno naših teles ni manj ali bol pomembno. Za naš harmoničen obstoj so vsa potrebna nege in pozornosti. In kot je naše telo večplastno, ima tudi naš planet, mati Zemlja, svoj vidni in svoj nevidni del.
Energija dneva: RDEČI ZMAJ, predstavlja pramati, simbolizira telo. Zakaj bi dvomili v neznano? Raje se podučimo. 😊🌍😊
 
15.1.2019 BELI VETER (4)

Naslovi iz časnika DELO : Ljudje izgubljajo voljo in željo po kmetovanju. …Upokojenci pa izgubljajo voljo do življenja. …Ljudje danes antidepresive zobljejo kot bombone. …Zanosila sem, da me ne bi zapustil. …To je naša realnost v kateri živimo. A, tako resnim vsebinam, kot so hrana, življenje, zdravje, otroci, dajati  v medijih, populistično konotacijo je dovolj, da te vztrajajo in se zakoreninijo kot način razmišljanja med ljudmi. Beseda je energija. Vsaka izrečena beseda šteje. Sooblikuje našo stvarnost. Zakaj ne bi bolj preudarno izbirali besed in tona?

Energija deneva: BELI VETER, simbol komunikacije in prisotnosti duha v vsem

16.1.2019 PLAVA NOČ (5)

V življenju ne moremo kontrolirati vsega. Izbiramo pa lahko s kom in koliko srčno bomo preživljali vsakdan. Izbiramo lahko, z dosti truda in rednega mentalnega fitnesa, katere misli bomo mislili. Moj program ima dve možnosti: srečne misli in podporne misli. Ker ne gledam televizorja, mi, v dnevu ostaja dosti časa, da razmišljam o času. Zame čas ni mehaničen pomik urnega kazalca. Ne; čas je življenje. Čas je skup vsega, kar doživimo od prvega vdiha do zadnjega izdiha. Zanimivo, da se da naše življenje osmislit, skozi um, z razvojem intuicije, dosti bolj, kot si to sploh predstavljamo. Odličen pripomoček za razvoj intuicije je proučevanje 20 pečatov. Več najdete: http://ustvarjalnost.si/maji/

Res je, če nečesa ne poznamo, si ne moremo predstavljati koristi. A prav predstava, imaginacija je začetek vsega, kar v življenju ustvarimo. Kot kosilo, najprej si ga zamislimo, šele potem ga lahko pripravimo. 

Energija dneva: MODRA NOČ, sanje o izobilju. Vse kar želimo v življenju si zamislimo in gremo z namero za temi sanjami.

17.1.2019 RUMENO SEME (6)

‘Vreden si, kolikor s tem kar imaš, narediš’, pravi, meni ljub rek, iz zbirke afriških modrosti POT DO IZVORA. Potenciale, naša semena, prinesemo s seboj na svet. Kaj bomo z njimi naredili, pa je odvisno od številnih faktorjev. A predvsem se jih moramo zavedat, jih prepoznat, jim dat vrednost, da jih lahko potem usmerimo in da se razcvetijo. Otrok bi naj bil življenjski projekt. Ne le plod užitka in sploh ne plod presenečenja. Dragi mladi, ki razmišljate o snovanju družine. Vašemu otroku bo laže v življenju in posledično vam samim, če si boste pred spočetjem, vzeli čas, pogledali vase, ter pretehtali, kaj od tega, kar najdete v sebi, želite predati temu novemu bitju. Ko pa je otrok rojen, dobi ime. Eno imen, ki ti lahko da usmeritve za življenje, se določi iz datum rojstva in tako, kot starš, laže veš, kakšno dete se jim je rodilo. Tako se izogneš, da psa ne učiš ali siliš, da mijavka.Več na: http://ustvarjalnost.si/maji/delavnica-o-casu-1/

Energija dneva: RUMENO SEME. Današnje seme je ritmično, to dete samo išče svoje ravnotežje v življenju. Vse potenciale nosi v sebi, ne rabi usmerjanja, le ljubečo podporo. On sam pa, s tem, ko gre v akcijo, pridobiva izkustva in daje mero in vrednost stvarem.

18.1.2019 RDEČA KAČA (8)

Neka nerazumna potreba, pomagati vsem, na pot prinaša preizkušnje, ki, na posled, upognejo bit do izziva izzivov, pomagat sebi. Šele, ko sem sam močan, dajem. Dajem iz svojega izobilja, lahkotno. Vse ostalo je le želja po moči.

Energija dneva: RDEČA KAČA, simbolizira moč in sposovnost preživetja. Budi strast in voljo do življenja. p.s. preplet 2 kač izvorno; simbol kundalini, samozdravljenja, danes prevzet simbol fermacije?

19.1. BELI SPOJITELJ SVETOV (9)

Članek razkriva dileme izpred nekaj let. Vedela sem, da potrebujem korenito spremembo, sicer bom, v svojem zakonu, umrla. Rešitev sem našla skozi intuicijo. Izbirala sem med dvema možnostma: ples na drogu ali Argentinski tango. Partnerju sta se obe možnosti zdeli sprejemljivi, torej sem odločitev prinesla sama…

Energija dneva: BELI SPOJITEL SVETOV, most komunikacije med dvema svetovoma. Se tudi vam zdi, da je med moškim in ženskim svetom danes dosti nerazumevanja? Kot da živimo v različnih svetovih, pa ne. Gre le za to, da smo različni in to je dobro. Kar ni dobro je, da razlik ne poznamo, ker si ne vzamemo časa, da bi se medsebojno spoznavali. Tako v odnosu, ene ne ena.

___________________.__________________________________________________________________________________________________

Svoja jutranja razmišljanja, vezana na energijo dneva, ki sem jih doslej objavljala v skupini Jaye Ola, bom, ob jutrih, objavljala na svoji spletni strani v BLOGU in nekaj časa delila na osebnem FB profilu. S tem želim približati znanja in priložnost za učenje Vsem.

Če želite biti o programih in delovanju SVETA USTVARJALNOSTI biti obveščeni po meilu, se prijavite na naše e-novice.