Kaj nas je učilo leto 2020?

Kaj je tista dobrobit, ki smo jo lahko potegnili iz izzivov preteklega leta?


🌞 Zavedanje, da okoliščine ne določajo, kdo sem. Niso odraz mene, mojega mišljenja, mojih občutkov, reagiranja, delovanja. Sem dosti več.

🌞 Stiskanje ob zid nas vodi do tega, da pridobimo nazaj SUVERENOST. Uči nas vračanja v telo, k sebi, k svoji resnici. Vračanja k občutenju doma v srcu, k koreninam, k naravi, uči nas prizemlitve. Učimo se, da nismo le objekt izkoriščanja, niti brezciljnega izrabljanja življenja. Smo suverena bitja svetlobe, z vsem vedenjem o tem, kar potrebujemo za uresničitev svoje popolne usode.

🌞 SUVERENOST nas uči, da nam nihče ničesar ne počne, ne škoduje niti ne pomaga, če mi tega ne dopustimo oz. želimo. Torej čemu bi s prstom kazali na kogarkoli, zakaj bi obsojali in krivili, če pa je dualnost potrebna, da mi spregledamo strah v sebi in se z njim soočimo. Potrebna je, da prepoznamo jezo, nemoč, sovraštvo, zavist, obup v sebi, se odpovemo tem nižjim zavestim, ki škodujejo nam in le samo nam, ter pričnemo razvijati te, ki nam samim dobro denejo. Smo na točki ko se odpiramo višji zavesti samospoštovanja, vere vase, empatije, ljubezni. Zavedanja miru in harmonije v sebi, s seboj in vsemi okrog sebe.

Res je nekaterim so blizu, drugi še povsem oddaljeni ti pogledi na človeštvo. Res je. Ti pogledi nosijo s seboj odgovornost za lastno življenje, ki, če želimo ali ne, položeno v naše roke. To je, kar se dogaja okrog nas. Dvig zavesti, prehajanje iz 3D v 5D se sliši kot iz filmov, a prav za to gre. Bistvo življenja v sebi skriva dosti več, kot smo doslej doživeli.

🌞 SUVERENOST je spominjanje, je odpiranje vedenj o sebi. Spominjanja na obstoj svojih preteklih življenjih lekcij in potencialov, katere smo prišli razvit in z njimi ponovno pridodajat sebi in s tem svetu.

🌞 SUVERENOST nas opogumlja, da smo dovolj močni in pripravljeni, da se soočimo z ljudmi, ki imajo drugačne poglede in prepričanje ter ob tem ostanemo mirni in celoviti. Ostanemo močni v ohranjanju svojega pogleda, svoje smeri. Izberemo in se držimo načina, na katerega se bomo v letu pred nami soočali z vsemi vrstami izzivov. S številnimi spremembami v materijalnem, čustvenem, eksistenicalnem, v načinu sprejemanja informacij in reagiranja nanje. Se bomo spremembam upirali s oprijemanjem starega, a znanega. Se bomo vdali toku, predali meč. Ali bomo stali pokončno z namenom, postati bolj in bolj suvereni. Bolj in bolj prepoznat svojo veličino, svojo unikatnost. Bit bolj in bolj prizemljeni, mirni, sočutni, prežeti z ljubeznijo in empatijo, medsebojno povezani in ob enem 100 % na svojih nogah. In to sredi kaosa, sredi strahu, jeze, prepirov, korupcije, pohlepa. Sredi medijske vojne in razdvojenosti. Budimo v sebi zavest, da svetloba raztaplja strah. Smo dovolj močni, da predremo okove temnih 3D mrež -matric, ki nas pogojujejo in zasužnjujejo že toliko časa. Ki nas programirajo, da verjamemo vsiljenim mnenjem, sistemom, izven nas, namesto, da razmišljamo in raziskujemo s svojo glavo. Upor na ulicah ni rešitev. Uprimo se strahovom znotraj sebe. Strah je orožje današnjega časa. S strahom nas manipulirajo. Ko strah več ni del tvoje zavesti, izgubi moč nad teboj. Nadomestiti vse vrste strahu z LJUBEZNIJO, EMPATIJO, SOČUTJEM IN SUVERENOSTJO so ključ in smer let, ki so pred nami.


Dejavnosti in naravnanost v Svetu ustvarjalnosti je le ena izmed poti, kako se rešiti strahu. Dobrodišli, da si na povezavi preberete CELOLETNI PROGRAM SVETA USTVARJALNOSTI V 2021 ter obnovite ali na novo sklenete članstvo.


Dobrodošli, kjerkoli živite! Ustvarjalnosti, dobre, močne volje in zdravega razuma ni moč omejiti na občine. Prav tako se, za pridobit te dobrine, ni moč cepiti. In, …ker jih ni moč kupiti v trgovini ni druge, kot da jih prepoznamo, gojimo in negujemo v sebi.


Hvala vsakemu posebej, ki mic po mic, zbere toliko moči, da se sooča, se spogleduje in odpira spominom na to, da je svetloba in da je tu zato, da to zavedanje ponovno prebudi v sebi in sije. Zase in za vse. Vsak posebej, a vsi skupaj bomo zmogli.