Danes je odličen dan, da se …

zavemo, kako pomembno je naše telo. Naše telo je kot avtomobil, v katerem se prevažajo naš um (čustva), razum (misli) in zavest (intelektualna sposobnost, da razumemo, delujemo in pravilno reagiramo ob naših čustveno miselnih procesih). Naše telo je z nami od rojstva. Skozi ‘neverjetno špranjico’ priveka naše bistvo na svet odeto v drobno telesce. Telo z nami raste in nam je hvaležno, ko zanj skrbimo ali pa nas z boleznijo uči, kje naj izboljšamo naš odnos do njega.

Naše telo je prav tako prevozno sredstvo naše duše; pa če se njenega obstoja zavedamo ali še ne. Duša definitivno je šofer. Če jo zanikamo in ji ne prisluhnemo, ni stika, ni sinergije med šoferjem in prevoznim sredstvom. Tako je naše premikanje skozi življenje, kot bi potovali na dvogrbi kameli skozi puščavo ali kot, če bi jahali resnično trmastega osla.
Ko pa naša duša, nekako uspe opozorit nase, da ji vsaj malo prisluhnemo, to sodelovanje takoj nagradi. Naše telo se ‘spremeni v kolo’ in vsi vemo, da se s kolesom dalje in hitreje kam pride. In ta želja po odkrivanju novih in novih dimenzij in prostranstev, ki nam jih nudi sodelovanje z našo dušo, nas pripelje do tega, da ji zaupamo vedno bolj in bolj.
Pride dan, ki ji zaupamo vožnjo avtomobila. Zemeljska prostranstva se nam odpirajo, kot na dlani, ovire padajo. Od tu več ni daleč do trenutka, ko duša-šofer napreduje v pilota letala in rakete, ki nas katapultira v neskončnost vesolja.
 
Moja duša se sicer najbolje počuti na ‘metli’, ko raziskuje neskončne možnosti in za seboj pušča sled vortex-a.
Zato, … vabljeni na sklop predavanj POT DO IZVORA, kjer boste izvedeli dosti zanimivega iz mojih neskončnih potovanj. Več na: http://ustvarjalnost.si/sanje-in-vi…
CELJE: danes ob 17.00 na oddelku Glasba-Film Osrednje knjižnice Celje.
SLOVENSKA BISTRICA: jutri ob 18.00 v čitalnici Knjižnice J. Vošnjaka Slovenska Bistrica.

Prijave

In zakaj je danes tako pomemben dan?

Ker danes stopamo v središče naše DNK, po majevskem koledarju v hrbtenico Tzolkina … Več se je o tem razpisala Daniela Iyalaje, avtorica 13 dnevne analize vala: https://www.facebook.com/notes/dani…