Včeraj me je znanka na ulici nagovorila: ‘Tebe pa spoznam na daleč po tvojem smehu!’ In res je, smejim se, pa čeprav je vse okrog toliko tmurnih in nezadovoljnih obrazov. Tisti, ki pa niso taki, pa so preračunljivi, večina se jih skriva za maskami. In, ko se tako iz srca, na glas smejim, sem po navadi deležna neodobravanja. ‘Uhhh primitivka! Ta pa ne zna bit fina! Popolnoma brez sočutja in solidarnosti do …. Kmetica, sploh ni ‘in’. Skratka ne pašem v noben okvir, v nobeno ‘čredo’ in pomislim: res, že od nekdaj sem bila tak upornik sistemov A odkar sem sprejela koncept življenja, v katerem spoštujem tabu, da ne kritiziram, se ne pritožujem in ne sodim, so moje reakcije na nepravilnosti, na realnost sveta, ki me obdaja, predvsem pa na ‘udarce, ki nam dogajajo’, ko smo obkroženi z najbližjimi, tako imenovanimi ‘nedotakljivimi sovražniki’ smeh.

Pred menoj je pričetek 5 mesečnega Programa Pot do izvora. Vem, da bi mogla že cel december bombardirat z ‘best seller reklamo’ in napovedniki najučinkovitejše metode ever’, pa se mi že nekaj dni upira prepričevat prepričane! Upira se mi ‘prostituirat’ z izmišljevanjem uspešnih prodajnih zgodb in modelov še bolj uspešnih prodajnih gurujev, ki po navadi prodajajo ‘meglo’, a so uspešni, ker je njihov produkt privablja množice.

In kaj ponujam sama? Koncept modrosti Ifa, ki po prvem delu odlaganja mask ugajanja drugim, prinese vpogled v ‘lastno temo’ privzgojenih in podedovanjih vzorcev. Pot do izvora težav ne nudi obližev zvračanja krivde na vse okrog sebe. Uči nas brigati se za svoje življenje, dobro izkoriščat svoj čas in izgrajevat svojo prihodnosti. Prav tako ni pot idealističnih iskalcev svetlobe ali angelsko vilinskih zasanjanim iskalcem nekega magičnega sveta, ki samo po sebi nima osnove, da bi obstajal. Razvijanje modrosti, kot reference za svoje življenje in soočanje z usodo, s katero vsak že pridem na ta svet je za mnoge dosti ‘presurovo’, realistično, preveč ‘trdo na tleh’.

In zato je moja ciljna skupina mala. To je samotna pot, nanjo stopijo le pogumni bojevniki luči, odgovorni posamezniki, ki res želijo zase in za svoje zanamce so ustvariti bolj harmonične življenjske pogoje tukaj in zdaj. V tem vidnem svetu, mi je edini možni prostor, kjer se lahko samo realiziramo.

Pa vendar, kako obožujem to svojo pot! Vsak korak, pa naj je bil še tako težak, bi ponovno prehodila in tudi bom v ohranjanju te svoje svobode, ki sem je deležna. Svobode, da se lahko smejim in me ‘b… k…’ kaj si kdo misli. Svobode, da ne rabim pazit, kaj bom rekla, kje bom rekla, komu bom izrekla, da ne bom izgubila službe, ugodnosti, prijateljev… ampak le, da ne bom izgubila svoje karizme, svojega poštenja, zaupanja svojih otrok. Ker, ko si tako svoboden, da raje ‘žreš kamenje’, kot da bi se pustil upognit komurkoli ali čemurkoli, kar se ti postavi na pot, si posledično močan in pa malo nor. A šele, ko te imajo ljudje za norega veš, da si na poti, ki vodi do modrosti.

Vabljeni na prvo v nizu 10 predavanj na temo: Sanje in vizije, ki jih gojimo za svoja življenja

Sanje in vizije

Sanje in vizije, ki jih gojimo za svoja življenja naj bi izhajale iz dobrega poznavanja sebe. Govorili bomo o čustvenih, mentalnih in duhovnih virih potrebnih za snovanje sanj in razkrili tako imenovane ‘morilce sanj’.

  • Koncept modrosti in koncept znanja, oriša IFA

Človeška inteligenca je učinkovita pri postavljanju vprašanj, toda skopa z odgovori. Prav vsem se porajajo vprašanja in vsi smo željni odgovorov. Ljudje radi delijo mnenja, redko kdo pa lahko ponudi odgovor, ki je v danem trenutku v skladu z življenjsko potjo nekoga. Ifa je koncept življenja, je energija, s katero aktiviramo modrost, ki je znotraj nas! Modrost je del našega temperamenta, naše osebnosti. Posedovati znanje ne pomeni avtomatsko posedovati modrost. Modrost ima opraviti z uporabo znanja, ki ga posedujemo. Opraviti ima z našim čustvenim življenjem. S sposobnostjo reagiranja (impulzivno, premišljeno, umirjeno), s sposobnostjo pravilnega razumevanja in posledično sprejemanja tehtnih odločitev.

  • Tabuji

So energije, ki so ali niso podporne našemu življenju. Razlog za težave v našem življenju so nekompatibilnosti, ki niso v skladu z nami. Ifa divinacija nam razkrije naše tabuje z enako gotovostjo kot krvna analiza, saj je metodologija razkrivanja izvora naših težav.  Generalni tabu, ki se ga vsak dan znova izpopolnjujem je, da ne kritiziram in ne ocenjujem drugih.

Termini in lokacije:

CELJE

V sredo, 4. januarja med 17.00 in 19.00 na oddelku Glasba-Film Osrednje knjižnice Celje.

SLOVENSKA BISTRICA

V četrtek, 5. januarja , med 18.00 in 20.00 v čitalnici Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica.

PTUJ

V sredo,  18. januarja , med 18.00 in 20.00 v prostorih MuziKafe na Ptuju

BREŽICE

Ob četrtkih, 19. januarja, med 18.00 in 20.00 v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice.

Prijave

Prijave na:  natalija.resnik.gavez@amis.net

Ob prijavi  obvezno navedite:

 

  • vaše ime in priimek za evidenco
  • naslov na katerega Vam izdam račun
  • v katerem kraju se boste udeležili srečanj
  • ali se boste udeležili posamezne delavnice ali celotnega programa
  • ali udeleženec katerega izmed tečajev kaligrafije pod mojim mentorstvom, študent, upokojenec ali iskalec zaposlitve
0

Your Cart