Val rdečega zmaja nosi vprašanje: Kaj želimo zapustiti našim potomcem? Vso grenkobo ali radost ob življenju lastnega življenja. Val rdečega zmaja je val novega rojstva in prenove. Izziv tega vala je prebuditi našo življenjsko sposobnost, da osvobodimo svojo dušo in vdahnemo dah novemu življenju. Iz vodnjaka nezavednega proti svetlobi na površje prodirajo spomini in občutki,  ki nas zmedejo  in notranje razdvajajo. Tukaj ne gre le za naše stare, davno pozabljene izkušnje. Na površje bodo prihajale naše sanje in težnje, globoko zakopane v nas. Prav tako bodo privreli na dan predniški spomini in izkušnje, celo življenja prednikov, ki jih nosimo v svojih genih. Napočil je čas, da to razčistimo. In ta čas bo trajal dlje kot val rdečega zmaja, torej teh 13 dni. To bo rdeča nit celega leta.

Zraven predniških čustev, se bodo razčiščevali tudi odnosi v ožji družini. Smrt, kot simbol prekinitve in odcepitve od starega načina  življenja, bo pospešila našo rast in osvobajanje naše duše. Nekje tudi dobesedno, no, v vsakem primeru, bo povzročila notranjo spremembo. Težke stvari so to. To niso situacije, ki o jih preberemo in se s tem osvobodijo. Ne, to so situacije, ki jih živimo in  so vsakodnevno prisotne. Celotno leto (od 26.7. 2018 do 24.7. 2019) nam nudi priložnost transformacije lastne energije, možnost samo obnove in blagostanja čustvenega osvobajanja, saj je v znamenu RDEČE LUNE na 13.

Val rdečega zmaja  nosi življenjske izzive bodo pogosto težki in nenadni, šokantni. Na žalost bodo mnogi na njih reagirali formalno, naučeno, nesvobodno, kot posledica pogojnega refleksa. A vsi ti izzivi nam prihajajo na pot, da najdemo sebe in svoje avtentične odgovore. Vsi. V vsakem valu!

Val rdečega zmaja nam zastavlja ključno vprašanje: Čigavo življenje živimo? Živimo svoje življenje? Ali življenje svojih staršev? Kolektivno pogojeno življenje ali družinsko, predniško življenje? Morda sosedovo življenje? Katero?

Predniki nam v naših čustvih in v zavesti telesa niso zapustili le ljubezni. Ali ugodja ob prijetnem vonju ob spominu na najljubšo hrano, prijeten kraj. Ne, zapustili so nam tudi svoje nerealizirane ambicije in sanje, njihov trd odnos do življenja, razočaranja, užaljenosti in še mnogo tega. Prednike moramo spoštovati, saj s tem spoštujemo sami sebe. A, v vsem tem moramo najti sebe in ne živet in izpolnjevat njihovih ne ustvarjenih sanj. Vsi naši predniki so imeli svojo priložnost, ki se ji reče življenje. Ne glede na razmere, čas in okoliščine. Za to, da osvobodimo svojo dušo, ne potrebujemo idealnih pogojev. Potrebna je le neomajna vztrajnost in močna želja.  Kdor odgovorno stopi na to pot, v sebi ne nosi grenkobe zaradi neuresničenih sanj, ampak radost do življenja, ker živi sebe. Val rdečega zmaja nosi vprašanje: Kaj želimo zapustiti našim potomcem?  Vso grenkobo tega življenja ali radost ob življenju lastnega življenja. To je le eden stranskih rezultatov dela na sebi. Zame, prav gotovo, glavni motivator.

 

Daniela Peović, Rezonantna nebeška sprehajalka

Za vas prevedla Natalija RG, Samo obstoječe rumeno seme