O osvobajanju uma

 Osvobodimo si um skozi zastavljanje naslednjih vprašanj: Kako lahko, v svojem življenju, izboljšam sodelovanje z drugimi? Na kak način naj se najbolje posvečam drugim? Gre za enosmeren proces, vpletem se v situacijo in ne razmišljam, kaj dobim v zameno. Tu se skriva bistvo DAREŽLJIVOSTI. In to ne pomeni, da sem žrtev, ker ne dobim nič v zameno. Ne, pomeni le, da sem v situaciji, ko posedujem nekaj, česar drugi nima. Torej sem sam v privilegiranem popožaju.

Stara Afriška modrost pravi: Drugemu lahko dam samo, česar imam sam v izobilju. Zavedanje, občutek, da imam nekaj, kar lahko podelim, je blagoslov. In deliti svoj blagoslov, je strategija napredka.

A se nismo imeli možnosti, česa podobnega, naučili od kake, “uboge ženičke”, sključene pod težo življenja? Nima, ampak res nič, a od tega niča, lahkotno in z iskrico v očeh, odstopi polovico. Kako ji to uspe? 

Revni smo tega, česar nimamo. (B.King). Morda ženička res nima, za, v naših očeh, dostojno življenje, a morda premore, kar nam primanjkuje. Premore ponos s čisto vestjo pogledati v oči. Premore moč, vsak dan znova, soočiti se s svojim življenjem brez pritoževanja. Premore srce, polno hvaležnosti in ljubezni do stvarnika vsega. In, zvečer, je bogatejša za mir v duši, ker je naredila dobro delo in bila tudi ta dan darežljiva.

Dašanja energija dneva je KRISTALNA MODRA NEVIHTA. Na zgoraj zastavljena vprašanja prinaša odgovor: Ključ je trasnformacija. Potrebna bo sprememba v načinu razumevanja  in vrednotenja življenja. Potrebna bo sprememba v načinu reagiranja na vsakdanje življenjske situacije. A, po pravilu, spememb ne maramo. Prav. Pa se dajmo vsaj malce, vsaj za pikico izboljšati. Bi si upali ugriznili v kost, na kateri piše: SPREMEMBA JE EDINA STALNICA  MOJEGA ŽIVLJENJA?

Vsak človek je svojevrsten drag KRISTAL. Naj nam bo mar, zbrusiti naš »dragulj v sebi« in zasijati. Tudi to je darežljivost. 

To je, Oskar Kogoj z Zbirko Dvanajsija, lepo ponazoril.  

Delavnica o času – 1. del

___________________________________________________________________________________________________________

PODPORA

Če vas vsebine, ki jih ustvarjam na tej spletni strani in drugod, navdihujejo, lahko  prispevek v podporo mojim dejavnostim nakažete na spodnji račun – tako bodo lahko nastajale tudi v prihodnje!

IBAN: SI56 6100 0001 6717 230

Sklic: SI00 001         Namen: Prispevek za podporo dejavnosti

Koda namena: OTHR

Čeprav gre za prostovoljne prispevke, bo od vsakega prispevka plačana tudi dohodnina, saj je račun poslovni, prispevki pa so namenjeni podpori dejavnostim, s katerimi se sicer preživljam.

Za vsak prispevek bom za svojo računovodsko evidenco pripravila račun. Račun vam bom poslala po e-pošti, prosim vas le za vaš poštni in e-naslov  (na: nrg@ustvarjalnost.si). Zaradi birokratskih poti, prijazno prosim za prispevke v vrednosti nad 10 €. 

Vaši prispevki bodo omogočili, da bodo vsebine prosto dostopne čim večjemu številu ljudi, ki bi jim lahko koristile.

Za morebitno podporo se vam prisrčno zahvaljujem!