Val rdeče kače nas uči kako preživeti s svojo lastno življenjsko močjo. Uči nas, da je potrebno prebudit in uporabit moč znotraj sebe, ki jo vsak poseduje kot instinktivno moč preživetja. Vsak ima svojo lastno moč volje, instinktov, strasti, dobrega razpoloženja in zdravja, analitičnosti, ostroumnosti.

V pomoč pri odkrivanju lastne moči so nam v valu rdeče kače energije lunarnih ciklusov, ki kontinuirano prečiščujejo skozi čustva, skozi odpiranje občutkom in skozi bujenje intuicije in duhovne zavesti. Lastno moč dosežemo oz. realiziramo s tem, ko skozi energijo nebeškega sprehajalca oblikujem svoj občutek za resnico, ki pod vprašaj postavlja vse kolektivno priznane in sprejete resnice, ki temeljijo na omejujoči morali. Morala je sredstvo za ukalupljenje in kontroliranje množic.  Ves ta napor je usmerjen v širjenje radosti, zadovoljstva in ljubezni, kjer skozi kozmični let 13 dnevnega vala rdeče kače svojo lastno življenjsko moč, ki smo jo v začetku budili, sedaj usklajujemo s kozmično inteligenco zemlje, kar vodi k stalnemu razvoju – evoluciji. Odprti za kozmične zakone matere narave, se odpremo kozmični inteligenci zemlje, ki je neprimerljiva z inteligenco človeka. Vršimo poslanstvo, brez vpletanja volje, kanaliziramo, sprejemamo informacije in jih oddajamo spet dalje.

Izziv na nivoju življenja v valu rdeče kače predstavlja modrost odpuščanja in pa še večji izziv smrt ega. Izziv je razviti sposobnost komunikacije med dvema svetovoma in dojet pomen izza fizične smrti. Dvojnost, polarnost občutij znotraj sebe bo moč preiti z delovanjem iz srca. Do sebe se obračajmo z ljubeznijo brez vključevanja razuma, le dovolimo si prepoznavanje lastnih občutkov, lastne resnice, lastnih meja. To je pot do razvoja intuicije, ki pa je glavno orodje magov-šamanov. Vsi smo tega zmožni z integracijo uma in srca.

Služenje oz. socializacija s soljudmi je na področju čustev, emocij in občutkov. Drugi nas lahko prepoznajo le po tem, kar mi ustvarimo, kar damo od sebe, v čemer smo se izmojstrili. Duhovno ravnovesje znotraj sebe bomo v valu rdeče kače dosegli, če bomo to, kar posedujemo z ljudmi izmenjali na igriv, spontan, lahkoten način. Sami pa bomo sebe osvobodimo od pričakovanih odzivov in priznanj iz okolice, s tem, da se z energijo orla dvignimo nad kolektivno zavest in nezavedno.

Največja moč tega vala je skladnost s vsemi 4 stranmi sveta, eleganca, umetnost, skladnost petja in plesa,  čustvena harmonija in še in še… Vprašajmo se ali živimo v skladu s tem, v kaj verjamemo, kar si srčno želimo in uveljavimo svobodno voljo in delujmo. V odnosih, v sodelovanju z drugimi bomo osvobojeni, odlični posamezniki, če bomo našli odgovore na lastna vprašanja. Če se bomo sami vključili v svoje življenje 100%, brez razmišljanja, kaj bomo dobili v zameno. In s tem bomo presegli oz. se osvobodili, izziva tega vala.

Tokrat analiza izpod peresa Natalije, Samo obstoječega rumenega semena.