Val modre opice. Energija modre opice simbolizira otroško nedolžnost, odprtost srca, zaupanje, radost čudenja, modrost in enostavnost. Energija modre opice nam prinaša lahkotnost obstajanja, primerljivo z razigranostjo neobremenjenega otroka s krutostjo življenja. Primerljivo z odsotnostjo pretirane resnosti in okov nenehnih zahtev. Prehajanje skozi življenje brez poosebljanja ran in preprek je značilnost nedolžnosti in enostavnosti. Zamislite si otroka, ki je padel, ko se je spuščal po toboganu; on bo ponovno vstal in nadaljeval s svojo igro, brez obtoževanja tobogana, sebe, svate. Iz preprostega padca ne bo naredil cele drame, ne bo si ‘nadel’ osebne rane, ki bi jo petem vlekel skozi življenje z masko strogosti in resnosti. Otrok, ki ga mi nismo okužili s svojimi strahovi, je brezskrben, razigran in radosten, uživa v svojem obstoju in v trenutku igre. Zanj je življenje zabavna igra v kateri je najpomembnejše iti dalje, hoteti več.

Energija modre opice nas spodbuja, da poiščemo v sebi takega otroka, ker on pozna čarobnost življenja. Vsi mi v sebi nosimo notranjega otroka, le da ga je večina okužila z užaljenostjo skozi katero si ustvarjamo osebne rane in s tem obremenjujemo to izvorno nedolžno energijo v nas.

V 13 dneh vala modre opise imamo priložnost v sebi prebuditi to energijo in se ji odpreti. Vsaka energija vsebuje zaklade, ki lahko  obogatijo naše življenje, zame osebno pa je to ena najpomembnejših energij za živet radostno in kvalitetno življenje.

Skozi energije modre opice bomo dobili priložnost za zdravljenje svojega notranjega otroka, s tem da ga osvobodimo in integriramo kot zdravi del sebe. Pozdravljeno notranje dete bo prineslo nove frekvence v naše življenje. Ta energija ne išče razlag za vse, ne vprašuje kako in zakaj, za njo so ta večna vprašanja ne sigurnih ‘odraslih’ neznanka. Stvari pozna enostavno skozi znanje svojega nedolžnega srca. Občutja pa izraža naravno, prav tako neomajno iz srca.

Pomoč pri delu na zdravljenju notranjega otroka se nahaja v odkrivanju stvari, ki jih resnično radi počnemo. Odkrite kje in v čem se skriva vaša radost. Poiščite vrsto dela, ki podpira vaša občutja in ki vam nudi popolno zadovoljstvo. Delajte na enostavnosti, pristnosti, trenirajte jo. Poiščite v dnevu čas, za čarobnost igre, samo vam lastnega, trenutnega načina izraza le te. Jaz to imenujem ‘čarovnija dneva’, vsak dan. Ne oziraje se na druge obveznosti in dogodke je potrebno najt svoj radostni trenutek čarobnosti dneva.

Zrušite svoje zidove , prasnite v smeh. Ne jemljite življenja tako resno. Naučite se ‘igrati’. Človek je ustvarjen za radost. Osvobodite se kolektivnih prepričanj o trpljenju in o križu. Preprosto jih zavrnite in izključite z navalu smeha. Nismo ustvarjeni da trpimo. Glede na to, da smo mi ustvarjalci lastne stvarnosti, napišimo si radosten scenarij.

Humor je izpušni ventil. Smeji se iluzijam, varljivim večdimenzionalnim šalam, pleše z njimi, prizemljuje nas in se veseli življenja. S humorjem vsako kozmično ‘šalo’ na naš račun, energija modre opice pretvarja v svetlobo, jo obrne v našo korist, ji odvzame moč. Skozi vsako situacijo nas ponese na enak način. Brez ujetništva katerekoli vrste. Zamislite si sliko, ko brodolomec išče svoje odrešenje v skal, ki se je je oprijel  sredi deroče reke. Ne spusti je.  To je njegovo edino upanje za preživetje, oklepa se je.

Ko se človek v taki situaciji uspe nasmejat sam sebi in situaciji, v kateri se nahaja, je svoboden, ni  oboje stranko ujet. To je energija modre opice. Spomnite se na neštete resnične življenjska zgodbe, podobne filmom in se prepričajte, kako ljudje v podobnih življenjskih situacijah reagirajo z močjo energije odre opice. Ta drastičen primer je bil namerno izbran, da bi s svojo dramo jasno prikazal karakteristiko energije.

Bistvo vsega je, da  z osvajanjem  take vrste energije skozi življenje potujemo lažje, brez težkih bremen, ki ne ozdravljeni, z vsako novo situacijo le povečujejo breme. Skozi življenj tako ‘ne ozdravljeni’ vlačimo težke verige, okove in bremena in s tem sami sebe dosti bolj ‘vežemo’, kot to terja situacija.

Izziv tega vala je zaupanje. Zaupanje vas, v Izvor, v božansko, v življenje, v soljudi, …vse oblike zaupanja, saj se tukaj dotikamo primarnega, temeljnega zaupanja.

Vrnimo se na zgodbo o brodolomcu. Lahko bi zapisali mnogo scenarijev o njegovem koncu ali rešitvi, odvisno od stopnje zaupanja in od pogleda na življenje tistega, ki scenarij piše.

Torej, brodolomec, se nebi mogel nasmejati situaciji, v kateri se nahaja, brez  stabilnega temeljnega zaupanja. Njegovi scenariji bi bili najmračnejši mogoči, brez tega temeljnega zaupanja, a najverjetneje se ne bi niti oprijel stene ali pa se stena ne bi pojavila na poti.

On s svojim zaupanjem i svobodo ima priložnost razmišljati o možnostih lastne osvoboditve. Svoboden je poiskati način delovanja.

Med sence vala modre opice spada strah pred izgubo, občutek krivice, ujetosti, občutek, da smo vedno  in na vseh nivojih mi tarča izkoriščanja. Občutek, da nič ne bi moglo zacelit naših čustvenih ran in da so drugi odgovorni za naše stanje in našo situacijo.

Osvojite energijo modre opice, pomagajte ji, da jo začutite v sebi in svobodni boste.

Iyalaje, Daniela Peović, Rezonantna nebeška sprehajalka.

Za vas prevedla Natalija RG, Samo obstoječe rumeno seme

VAL PLAVOG MAJMUNA

Energija plavog majmuna simbolizira dječju nevinost, otvoreno srce, povjerenje, radosno čuđenje, mudrost i jednostavnost. Poput razigranog djeteta neopterećenog krutošću, pretjeranom ozbiljnošću i okovima nametnutih zahtjeva, ova energija donosi nam lakoću postojanja. Protjecanje kroz život bez poosobljavanja rana i prepreka obilježje je nevinosti i jednostavnosti. Zamislimo dijete koje je primjerice palo spuštajući se niz tobogan, ono će ponovno ustati i nastaviti svoju igru bez optuživanja tobogana, svijeta ili samoga sebe. Od svojega pada neće učiniti osobnu ranu koju će vuči kroz život sa maskom stroge ozbiljnosti. Dijete, koje mi nismo zarazili svojim strahovima, bezbrižno je, zaigrano i radosno, uživa u postojanju i samom trenutku igre. Za njega život jest zabavna igra u kojoj je najvažnije ići dalje, htjeti još.

Ova energija poziva nas da pronađemo u sebi takvo dijete, jer ono poznaje magiju života. Svi mi u sebi nosimo unutarnje dijete no, većina ga je zarazila čineći povrede osobnim ranama, opterećujući time tu izvorno nevinu energiju.

U ovom trenutku vremena putujući kroz val od 13 dana imamo priliku privući takvu energiju u svoj život, prepoznati je u sebi i otvoriti joj se. Svaka energija nosi golema blaga koja mogu obogatiti naš život, za mene osobno ovo je jedna od najbitnijih energija za življenje radosnog i kvalitetnog života. Proteže se na sve razine i aspekte života. Pomislite samo na posao koji svakodnevno obavljate, a on za vas predstavlja zabavnu, kreativnu igru i radost. Otkrivanje i održavanje ove energije u sebi donosi takvo blago.

Kroz energije ovoga vala dobit ćemo mogućnost i za iscjeljenje svoga unutarnjeg djeteta kako bismo ga oslobodili i integrirali kao zdravi dio sebe. Iscijeljeno dijete uvest će nove frekvencije u naš život. Ova energija ne traži objašnjenje za sve, ne pita se kako i zašto, za nju su ta vječna pitanja nesigurnih „odraslih“ nepoznanica, stvari poznaje znanjem svoga nevinog srca i osjećaje izražava prirodno, nesputano s toga mjesta.

Pomoć pri radu na iscjeljenju djeteta nalazi se u istraživanju onoga što nas uistinu raduje. Potražite gdje ili u čemu se krije vaša radost. Pronađite vrstu rada koja podržava vašu osjetljivost i koja vam stvara duboko zadovoljstvo. Radite na vlastitoj jednostavnosti, trenirajte je. Pronađite u danu vrijeme za magiju igre i samo vaše trenutke radostne ekspresije. To ja zovem „čarolija dana“, svaki dan, bez obzira na ostale obaveze i događaje treba pronaći svoj radosni trenutak čarolije dana.

Srušite vaše zidove uz prasak smijeha. Ne uzimajte življenje života tako ozbiljno. Naučite se igrati. Čovjek je stvoren za radost. Izbacite kolektivne čipove o patnji i križu. Naprosto ih odvrnite i isključite napajanje humorom. Nismo stvoreni da trpimo. S obzirom da smo mi kreatori vlastite stvarnosti napišimo radostan scenarij.

Humor je ispušni ventil. Smije se iluzijama, varljivim višedimenzionalnim šalama, pleše s njima, ukorjenjuje nas i raduje se životu. Humorom svaku kozmičku „šalu“ na naš račun, energija majmuna pretvara u svjetlo, okreće u našu korist, oduzima joj snagu. Nosi nas kroz svaku situaciju na isti način. Bez zarobljavanja bilo koje vrste. Zamislite sliku u kojoj brodolomac spas nalazi držeći se za stijenu koja se našla na sredini brze rijeke. Ne pušta je.To je jedino što ga drži vezanog s životom, zalijepio se.

Kada se  čovjek u toj situaciji uspjeva nasmijati sam sebi i situaciji u kojoj se nalazi, on je slobodan, nije dvostruko zarobljen. To je energija plavog majmuna.  I kako ova moja priča ne bi bila SF priča, možete pregledati samo nekolicinu istinitih životnih priča putem filmova i uvjeriti se kako postoje ljudi koji u sličnim životnim situacijama reagiraju snagom energije majmuna u sebi. Ovo je drastičan primjer odabran kako bi svojom dramatičnošću jasno prikazao lice energije.

Poanta je da usvajanjem takve vrste energije kroz život putujemo lakše, bez teških tereta koje sebi neiscjeljeni dodajemo sve više i više sa svakim novim događajem i novom situacijom. Kroz život neiscjeljeni za sobom vučemo teške lance i okove plus terete, zarobljavamo mnogo više sami sebe nego što to radi situacija.

Izazov ovoga vala jest povjerenje. Povjerenje u sebe, u Izvor, u božansko, u život, u drugoga…svi oblici povjerenja, jer ovdje se radi o primarnom, temeljnom povjerenju.

Vratimo se na prethodnu priču o brodolomcu. Može se napisati mnogo scenarija o njegovom završetku ili spašavanju, ovisno o stupnju povjerenja i pogledu na život onoga koji stvara scenarij.

Dakle, brodolomac se ne bi, snagom energijemajmuna, mogao nasmijati po život opasnoj situaciji u kojoj se nalazi, bez stabilnog primarnog povjerenja. Njegovi scenariji bili bi najmračniji mogući, bez tog povjerenja, a vjerojatno se ne bi uhvatio ni za tu stijenu ili se ona ne bi ni našla na tom mjestu.

On svojim povjerenjem i slobodom ima priliku razmišljati o mogućnostima vlastitog spašavanja. Slobodan je potražiti način djelovanja.

U sjene ovoga vala spada strah od gubitka, osjećaj uskraćenosti, zarobljenost, osjećaj da smo meta iskorištavanja na svim razinama, da ništa ne može iscijeliti naše emotivne rane i da su drugi odgovorni za naše stanje i našu situaciju.

Usvojite energiju plavog majmuna, pomozite joj da prođe kroz vas i bit ćete slobodni.

Iyalaje, Daniela Peović, Rezonantni  nebeski šetač