O zavestnosti

Sonce je simbol svete ljubezni. Simbolizira vladarja, očeta naroda, ki sije za vse enako. Si lahko zamislimo, kakšno stopnjo zavesti ima sonce, ta naša kristalna kroglja, brez katere ni življenja na Zemlji? Kako doseči take vrste brezpogojno ljubezen, kot jo gojita Sonce in Luna, v svojem popolnem cikličnem gibanju? Med drugim služita človeštvu, res je. A, da lahko to tako v popolnosti izvajata, predvsem najprej, služita sebi. Svoji samorealizaciji.
 
Sonce tako ljubi življenje, da od začetka stvarjenja sveta, še ni bilo dneva, da se ne bi pojavilo na nebu. Stojično in zelo odgovorno opravlja svojo vlogo. Ve, kaj mu je početi in ne dvomi vase in ne pričakuje pohvale, nagrade, priznanja. Tega ne potrebuje, ker spoštuje to, kar je. In ob enem tako spoštuje svojo partnerko Luno, da ji vsak večer da mesto, da še ona, v svoji popolnosti, opravi svoj del poslanstva. Se kdaj vprašate, kaj bi se zgodilo, če bi prevzela, pa le za en ciklus človeške navade in bi pričela tekmovati med seboj? Vprašan vas: Trgujeta za pomembnost? Se prepirata? Iščeta rešitev v tako popularni ločitvi? Porečeta kdaj, če ni za bit, pa je za it? Kdaj obupata, odnehata? Se omejujeta? Ali želi Sonce kdaj sijati tudi ponoči?
 
Ne. Skupaj tvorita popolen model dualnosti. Dualizem je narava našega življenja. Dvojice kot so: tema- svetloba, moški-ženska, molčati-govoriti, izstopat-ostajat neopažen, ničesar posedovati-imeti vse na voljo…) Vsa naša narava življenja, temelji na polarnosti, ki išče ravnovesje med dualnostmi.
 
Iz opisa Sonca (odgovora za današnji dan) počasi prehajam na ton 10- Planetarni ton (ki nosi vprašanje za današnji dan, ki se glasi: Kako lahko izpopolnim to, kar počnem. In preko tega, da smo se dotaknili dualnosti- dvojnosti smo dospeli do analize 1. dimenzije življenja, kamor spadajo toni 2, 6 in 10 (današnje Rumeno sonce nosi ton 10).
 
Na tonu 2 (imamo izziv v MEDSEBOJNIH ODNOSIH, jaz z drugimi . Služi temu, da se v življenju stabiliziramo, kar dosežemo skozi interakcijo z drugimi).
Na tonu 6 (iščemo ravnovesje znotraj sebe v vsakodnevnem, MATERIALNEM življenju. Iščemo harmonijo vseh teh dualnosti znotraj sebe tukaj in sedaj. Z ničim ni dobro pretiravat, ničemur se, proti svoji volji, odrekat, vse naj bo umerjeno. Niti le telo ni kralj, niti duša ni kraljica, niti čustveno ni zakon, niti le intelektualno ne. Niti moški princip, niti le ženski ne).
 
In na tonu 10 (gre za ŽELJE naše duše, kaj želimo biti, gre za manifestacijo poslanstva. Je ton akcije, kjer se sprašujemo o tem, kako se lahko izpopolnimo, da bomo prepoznani skozi potenciale, ki smo jih ob rojstvu prejeli in ki jih imamo dati svetu. Samo realizacija).
 

To je le manjši izsek analize današnjega dne, PLANETARNEGA RUMENEGA SONCA, v Gregorijanskem koledarju označenega kot, sreda, 27. junija 2018 leta gospodovega.

Pridružite se nam v Svetu ustvarjalnosti: http://ustvarjalnost.si/wp-content/uploads/2018/01/mergedfile.pdf (s klikom na povezavo)

Pridružite se lahko tudi v zaprto Fb skupino Jayeola: https://www.facebook.com/groups/1659050724158177/ (s klikom na povezavo)

Izberite med programi tega poletja na Griču: https://www.facebook.com/notes/natalijin-svet-ustvarjalnosti/poletje-na-gri%C4%8Du-2018/1238614869608959/ (s klikom na povezavo)