Trpljenje je izbira

Današnje sporočilo za svet je:

TRPLENJE JE IZBIRA.

Ni v človeški naravi, da trpimo in nismo odporni na trpljenje. Le tako smo ga sprejeli za svojega, kot narodno identiteto, kot družinsko in kot osebnostno identiteto, da nas brez trpljenja ni.

Ob takem sporičilu se nekaj močno upira v vas. To je glas Ega, notranji prišepetovalec, ki ima nalogo, da nas varuje.

 

A varuje nas pred vsem, tudi :

  • pred tem, da se odpovemo trpljenju
  • pred tem, da bi si priznali lastno zmoto
  • pred tem, da se vprašamo: S čim pa bi lahko čas, ki ga namenjam trpljenju, nadomestil?
  • pred tem, da bi prisluhnil še drugemu glasu v nas, ki nam šepeta, ja je nepristranski in manj vsiljiv. Ego robanti, ker se boji izgubiti monopol in odstopiti del mesta glasu Duše, glasu našega notranjega bistva.

Ego nas varuje tudi pred tem, da bi:

  • sprejeli, da je raj na zemlji, če se odločim enostavno vsak dan ga ozreti in ž
  • se osvobodil trpečega malika v sebi, na steni, okrog vratu, vsajenega kot del kolektivne indoktrinacije v trpljenje.

Verjamem, da v tem trenutku, veliko vam ni lahko, ker je trpljenje velik del vašega življenja.  A sporočilo, da je  TRPLENJE IZBIRA je ravno zaradi tega dobra novica, ker pojasnjuje, da ste tako dolgo trpeli po lastni izbiri. V trpljenje ste pristali.

Dobra novica? Zakaj?

Ker se lahko v vsakem trenutku odločimo drugače in izberemo, kar nam srce poželi. Izbiramo lahko med vsem, do koder pač seže naša kreativnost in naše sanje in vizije o raju na Zemlji. Izbira je naša. In čemur dajemo pozornost, raste.

A kaj potem?

Ja prav doumevate. Potem je potrebno preusmerit fokus svojega premlevanja v sebi in s soljudmi. Besednjak, teme, odnos, počutje, občutja, ljudi, ki nas obdajajo in okolica; vse se spreminja in ja, to je cena za … za nadomestit trpljenje s SLAVLJENJEM ŽIVLJENJA.

Velika cena, priznam. Res zahtevna naloga, a morda najpomembnejša za vaše preživetje od vseh dosedanjih.

Verjemite, ko se prebiješ skozi labirint svojega lasnega mulja in ozreš na drugem bregu svetlobo razumeš pomen mavrice. Mavrica je simbol mostu med trpljenjem in slavljenjem življena, med Egom in Dušo, med fizičnim in duhovnim delom sebe.

Po mostu pridemo od enega k drugemu. Mostovi povezujejo in omogočajo prehajanje, ker se nobenemu od naštetega ne moremo odpovedati. Brez telesa ne moremo, kot brez čutnega in duhovnega dela sebe ne. Brez ukazovalnega Ega ne moremo, kot brez nežnega glasu duše ne.

In po tem takem brez trpljenja ni slavljenja življenja.

Naučimo se stremljenje k ravnovesju, pravi meri, k vzdrževanju fokusa nase. Stvarem ponovno dajajmo vrednost, ki pride iz nas. To so ključi do SUVERENOSTI, SAMOZAVETI IN LJUBEZNI V SEBI.