Trije župani, ena kaligrafinja

Skozi čas se vse spreminja. Veliko na bolje, dosti v napačno smer. Menjajo se akterji, miselnost ostaja enaka. Kadar je cilj bleščeč, postane pot manj pomembna. Z vztrajnostjo in »ob svojem času« se prav tako daleč pride.

.

 

 

Prvo priznanje MO Ptuj je podpisal gospod Miroslav Lucij. Pred slovesom od položaja župana sva zastavila projekt:  častna knjiga donatorjev. Projekt iz časov, ko je Ptujska bolnišnica imela direktorja, ki se je zavedal, da, je le hvaležnost pot do nove in nove darežljivosti.

 

S spoštovanim gospodom Francem Vrežetom, takratnim vodjem protokola MO Ptuj sva  kmalu podobi priznanj dala obliko, kot si jo najstarejše slovensko mesto zasluži. Nastalo je dolgoletno sodelovanje, ki traja že 14 let.

Takratni novi Župan dr. Štefan Čelan je imel posluh za predlagano spremembo. Tako izpisujem Priznanja Mestne občine Ptuj, ki se podeljujejo ob kulturnem in občinskem prazniku, ter one, ki se podeljujejo ob zaključku šolskega leta.

Kako lepo, da je umetnost lepopisja dejavnost brez mandata, ki z leti le žlahtni. Stopit na popolnoma ne utečeno samostojno pot, na trg kjer vlada potrošniška mrzlica in se izgublja odnos do rokodelstva je bil zanimiv izziv. Iskanje možnosti za preživetje skozi to, kar dejansko rada počnem, je skozi naslednja leta rodilo raznolike začetniške rezultate.

Moj prvi naročnik, takratni lastnik hotela Mitra. Če ste malo Kitajca, prepoznate podpis. ( Italika, 2002)

Slovo od očeta, (Karolinška minuskula)

Tako mladi, pa že praznujemo Abrahama. Lepa igra inicial. (Gotica-bastarda, 2003)

Prijateljica Maja praznuje v Goriških Brdih. Aleš Kristančič in njegova žena nam pripravljajo nebeške dobrote, ki jih zalivamo z vinom iz domače kleti. Pogrinjke krasijo meniji. (Gotica-bastarda, 2003)

Jure Šarman deluje dobrodelno. Je naročnik enega izmed izdelkov, na katere sem najbolj ponosna. Za to listino sem se naučila nove pisave. (Unicala, 2004)

Naročilo, ki je bilo izdelano v rekordnem času, od prejema naročila do pričetka slovesnosti je preteklo 5 ur.

 

(Gotica-bastarda, 2005)

Juhu. Leta 2005 je odpira svoja vrata Waldorfska šola v Mariboru. Katero leto se bo pisalo, ko se bo to ponovilo na Ptuju?  (Karolinška minuskula, 2005)

Anže in Manca sta dovolj tehtna razloga, da se leta 2003 odločim za študij antropozofije. Ob zaključku izobraževanja za Waldorfskega pedagoga sledi diploma. Ni tako strogih pravil, zato si jo lahko izdelam sama, zvežejo mi jo knjigovez v Ašenbrenovi delavnici. (za ta izziv sem po 4 letih izpopolnila Italiko, 2006)