Strast, ujeta v trenutek

Strast se skriva v marsičem. Se skriva, sem zapisala namenoma. Res je, da za menoj govorijo: »U, ta pa je bolj strastne sorte« in v mislih jim igra domišljija. A dokler so to le besede in dokler je namera ujeta v mislih, ne šteje nič. Je le slutnja strasti, ki jo na skrivaj snujemo, jo všečkamo v želji, da bi se tudi nam dogodila. Pa se ne. Ker je ujeta v pričakovanja ali že izživeta skozi besede.

Po drugi strani pa, … ko nekaj počneš s strastjo, ti to požene kri po žilah in takrat, toka kreativnosti, več ni moč ustaviti. Ne razmišljaš, kako bi…, če bi, … ampak, samo deluješ. 

Zliješ se s trenutkom, prelivaš misli v dejanja, v stvaritve in se čudiš sebi in moči toka, ki ga jahaš. Mehanski čas več ne obstaja; kar ne opaziš, kdaj je minilo par ur, strjenih v trenutek. Ne obstaja trg ponudbe in povpraševanja; vodi te glas duše, ki te nahrani z občutkom varnosti in zadovoljstva. Ni zunanjega avditorija, ni okoliških vplivov; sta le glas tvoje duše, ki ti govori in tvoja roka, tvoje telo, ki se odziva.

Ni pravila, kaj, na tak strasten način, počneš. Pozdraviš nov dan na vse zgodaj. S kaligrafskim peresom zapolniš trenutke dopoldneva. Opoldan skuhaš kosilo najdražjim. V senci mogočnega češnjevega drevesa, z vpogledom, olajšaš usodo nekomu, čutno odplešeš zadnjo tando ali … se v novo jutro prebudiš, poteptan, od črede divjih strasti noči.

Večja umetnost je, kako do tega priti? To je mojstrstvo življenja, ki ga iščemo. Živeti v trenutku. V hipu, prežetem s strastjo do življenja. Sama počasi odkrivam te potenciale skozi meditacijo v gibanju, skozi vaje kaligrafije, ki so moj um naredile voljnim, za notranjo komunikacijo s seboj.

Kaligrafija je moja strast. In mati narava prav tako in pa ljudje. Rudarjenje s človeškimi viri, z neodkritimi, potlačeni potenciali, ki se skrivajo v nas. V otrocih in v osivelih in v vseh onih vmes. 

Po 15 letih ukvarjanja s kaligrafijo, lahko govorim, o pozitivnih učinkih rednih vaj lepopisja na čustveno stabilnost. O pozitivnih vplivih na povečano koncentracijo, fokus, na občutek za lepoto in samozavest. Kaligrafija posredno tlakuje pot k učinkoviti notranji komunikaciji. 

 

Napovednik tečajev kaligrafije jesen-zima 2018: Več info s klikom na povezavo. Dobrodošli!