Rojstvo društva Čar Griča

Do sedaj sem opisala čas od leta 2000, ko sem se odločila, da stopim iz sistema, do leta 2007, ko sem zase že utrdila svojo novo poklicno pot kot kaligrafinja. Članek v Večeru je nastal v času okrog 1. maja 2007, ko smo prejeli ključe od našega novega posestva na prvem kicarškem bregu nad Ptujem.

Grič je naš dom, naš prostor za ustvarjanje in tempelj številnih energij narave.

Košček zemlje, ki smo ga po letih iskanja odkrili nedaleč od Ptuja, smo poimenovali Grič. Ideja zanj se je izoblikovala ob zapisovanju Jutranjih strani leta 2001, v katerih sem si takrat jutro za jutrom bistrila misli. Seveda sem na zapise pozabila. A presenečenje številnih prijateljev, ki so nam 6 let pozneje pomagali »zapiti« realizacijo teh sanj je bilo popolno. Ko sem pred njimi prebirala stare zapise, so v njih prepoznali Grič. Takrat so me prvič nekateri primerjati z »Gričko vještico«.

No in na delavnici, ki se bo odvijala na Griču naslednji petek in soboto se bomo res ukvarjali s čarobnimi temami.

Več o Majih najdete na povezavi: http://ustvarjalnost.si/maji-2/

Prijava na delavnico: http://ustvarjalnost.si/event/maji-1-del/

Klesanje kamna na Griču

Rojstvo društva Čar Griča

Društvo Čar Griča je 13. maja 2009 sprejelo svoj Statut in s tem postalo uradna ustanova. Izbor imena je bila logična posledica vizije začrtane poti.

 

Očistimo Slovenijo

Že naslednjo pomlad leta 2010 smo se lotili prvega vidnejšega projekta. Prevzeli smo koordinacijo vseslovenske čistilne akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu. S strani Društva Ekologi brez meja smo bili izbrani med 5 najuspešnejšimi koordinatorjev v celotni Sloveniji, kar je izjemna nagrada za 4 mesece prostovoljnega truda.

Pust na Ptuju smo izkoristili za promocijo in zabavo.

Ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle

Na ART KAMP-u 2010 v okviru festivala Lent smo sodelovali kot izvajalci delavnice »klesanje kamna«, izvedli številne kaligrafske tečaje in ustvarjali iz naravnih materialov, polstili volno, in oblikovali iz oblancev.