Matere Univerzuma

Čast je častiti energije Ijami. 

Velike matere Univerzuma,

🦅🦅💃🦅🦅

Energije našega preživetja.

Simbol zraka, ki ga dihamo,

zemlje, po kateri hodimo,

vode, ki jo pijemo,

vseh zelenih rastlin in živali.

Ptice so simbol energije Ijami, prebivalke zemlje in zraka.

In ženske smo simbol energije Ijami. Energije matere, ki daje življenje.

Čast se je učiti od tistih, ki ta oralna znanja iz primordialnih časov, neoporečna, ohranjajo do današnjih dni, skozi vsakodnevno uporabo. Skozi življenje.

Čista radost je ob sobivanju z ijanifami, modrimi častilkami energij Ijami, spoznavati referenco, kako velik privilegij in odgovornost je biti ženska – živi simbol energije Ijami.

Danes je nevednost ‘opravičilo’ za vse vrste anomalij, s katerimi izražamo nespoštovanje do življenja.

A, če smo odgovorni do svojih življenj, če želimo napredek v življenju, se zavejmo, da z vsako gesto nespoštovanja do energije Ijami, ki je v nas vseh neglede na spol, raso, … pa naj ta izraz prihaja iz ženskih ali moških ust, sami sebi režemo lastno dobrobit.

V veliko čast mi je, iz leta v leto spoznavati večplastnost energij Ijami. Hvala, da se, skozi preplet poslanstev Afriško Slovenskega izvora, ta dragocena znanja vračajo v naša življenja. Moje neprecenljivo spoštovanje gre Baba Kingu, da nam, skozi svoje veličastno poslanstvo, omogoča, da lahko budimo, te speče moči v sebi.  

Slika 1: Te dni so, v Templju Abeokuta, v Ogunovi deželi v Nigeriji, postavili največji simbol energiji Ijami na svetu. Naj ne bo simbol te mogočne ptice nikoli več zlorabljen. Nikjer na svetu. Fotografije: BabaKingJasminaAwodiran.

Vir: OduduwaEurope

 Slika 2: Častitljiva starost, letos 99 letne ijnanife Ijapalake, od katere sem lani tudi sama prejela poseben aše Ijami, ji je omogočila v sebi razvit aše, da, skozi človeška usta prenaša aše Ijami, to magijo življenja,  ljudem. Fotografija: Natalija RG

____________________________________________________________________________________________________

PODPORA

Če vas vsebine, ki jih ustvarjam na tej spletni strani in drugod, navdihujejo, lahko  prispevek v podporo mojim dejavnostim nakažete na spodnji račun – tako bodo lahko nastajale tudi v prihodnje!

IBAN: SI56 6100 0001 6717 230

Sklic: SI00 001         Namen: Prispevek za podporo dejavnosti

Koda namena: OTHR

Čeprav gre za prostovoljne prispevke, bo od vsakega prispevka plačana tudi dohodnina, saj je račun poslovni, prispevki pa so namenjeni podpori dejavnostim, s katerimi se sicer preživljam.

Za vsak prispevek bom za svojo računovodsko evidenco pripravila račun. Račun vam bom poslala po e-pošti, prosim vas le za vaš poštni in e-naslov  (na: nrg@ustvarjalnost.si). Zaradi birokratskih poti, prijazno prosim za prispevke v vrednosti nad 10 €. 

Vaši prispevki bodo omogočili, da bodo vsebine prosto dostopne čim večjemu številu ljudi, ki bi jim lahko koristile.

Za morebitno podporo se vam prisrčno zahvaljujem!