G. župan Miran Senčar …

včeraj zjutraj ste Ptuju predali darilo, s katerim ste se brez mandatno, torej, za večno, zapisali v zgodovino tega mesta. Naj vam ob tej priložnosti, v imenu vseh, ki na Ptuju vidimo, doživljamo in čutimo stvari drugače in v imenu vseh, ki so deležni podobnih daril svojih vodij, po vsej lepi, zeleni Slovenski deželi, predamo darilo. Prastaro modrost naših prednikov.

Vreden si, kolikor, s tem, kar imaš, narediš.

Današnja energija dneva, RUMENO ČLOVEŠKO BITJE, prinaša na plano, za človeka značilno karakteristiko: svobodno voljo. Vi, kot župan, svojo ‘svobodno voljo’ v imenu ljudi, ki so vas na položaj postavili* in v imenu Mestnega sveta izražate in je vidna skozi vaša dejanja. Verjamem, da ste delali po močeh, ki so vam na razpolago in v okoliščinah, na katere iz svojega položaja, nimate vpliva. *(tukaj mislim na državne in ne zavedene občinske podpornike gibanja Za Ptuj, da ne bo pomote, no, …. ki pa vsekakor bo, saj se ji nikoli ni moč izogniti).
.
.

Dragi Vsi (isto)misleči,

Naj dejanja in prizadevanja zgoraj omenjenih ne bodo zaman. Naj bodo dovolj zgovorna, da bodo v nas, ki smo jih volili, prav tako prebudijo svobodno voljo. Da vsak posameznik prevzame odgovornost za svojo dobrobit. Da bomo lahko ob dnevu osorej porekli, da je vsak izmed nas doprinesel nekaj k začetku konca vseh senc naših mest. Senčnih misli, senčnih besed in senčnih dejanj.

Če že ne vemo, kam gremo, odkrijmo vsaj, od kod prihajamo.

Predniki so tisto prvo, kar moramo spoštovati, če želimo napredek in če želimo ohraniti življenje in preživetje človeški rasi. Mi stojimo, na ramenih naših prednikov. In predniki so korenine vsakega mesta.
Od kod prihajamo? Ti odgovori pa se skrivajo v dejanjih naših prednikov. Samo podatek: V 3. stoletju je bil Ptuj- Poetovio najpomembnejše in največje rimsko mesto. Mesto je imelo 10.000 prebivalcev, z okolico pa 30.000 in je bilo celo večje od Londona-Londonium (15.000) in Dunaja Vindobona (15.000 do 20.000). Torej potencial imamo…
V plemenih, ki živijo z naravo, še danes izberejo za svojega vodjo najmodrejšega, najmočnejšega, najbolj vplivnega med vsemi. Izbere ga svet starešin in kandidat mora preden prevzame funkcijo ‘sončnega kralja’, z nalogo voditi ljudi v skupno dobro, opraviti številna čiščenja in opolnomočenja svojega karakterja, uma, ega, orija, skratka svojega bistva.
.
.

In nenazadnje, dragi vsi FB komentarji

Če ne zmoreš biti pozitiven, vsaj molči.

Prej si bomo priznali, da imamo take voditelje, kot si jih zaslužimo, prej bomo ustvarili pogoje za drugačne. Prej bomo vsak pri sebi sklonili glave in si priznali svoje lastne sence, prej bomo priča izboljšavam.
Uporabimo svojo svobodno voljo za odločitev, ali bomo svoje sence preobraziti v sonce ali še naprej vztrajati v že znanem, preživetem, neštetokrat prežvečenem to naj bo edina vsakodnevna skrb vsakega izmed nas. Juti pa je nov dan, ki prinaša novo energijo.
Danes bom o pomenu Časa in o zlorabi Svastike v živo spregovorila v Mitri na Ptuju. Vabljen oboji, pozitivni in molčeči.
 
p.s.: Zapisek je delilo že več kot 30 ljudi, fb jih beleži 4. Sicer ne vem, kako sistemu to uspe, …res pa je, da nisem nek strokovnjak za te stvari. Štet pa znam.