Ima tvoje zdravlje in tvoje življenje ceno?

Razmišljanje ne boli,

le naučeni smo, da nam smrdi.

Avtor fotografije: Bojan Zavrnik

Vas boli, ko slišite veni poke petard in ognjemetov? Ko v sebi čutite vse negativne posledice, ki jih narava in njeni številni živalski, rastlinski in mineralni prebivalci, ki sicer podpirajo naša življenja in brez njih vse raznolikosti življenja sploh ne bi bilo, utrpi? Ali stečete k oknu in jih enostavno občudujete, v vsej barvni in pojavni lepoti, ker so lepi redki in pravljično padajo z neba?

Morda sicer nimate dosti denarja za dostojno življenje, a za svoj ognjemet bo, nekaj zabave, ki si jo privoščijo slavni in bogati pa morate imet, saj jo sicer le spremljate po TV zaslonih. Morda pa je vaš motiv za nakup, da tekmujete s sosedom kdo bo imel lepšega in višjega in zato nezavedajoč se, povzročate bolečino okoliškim kužkom in njihovim lastnikom daleč naokrog.

Povežete se lahko le s tistimi deli gornjih trditev, o katerih ste že kdaj razmišljali. In le ti deli, o katerih ste razmišljali so vam ali zabetonirali razmišljane v vaš prav ali pa razširili zavest, da ste od sebe fokus preusmerili še na druga živa bitja, ki vas obdajajo in se vživeli v njihovo ‘kožo’. Temu pojavu vživljanja se reče empatija ali sočutje. Ta pa ni samoumevna in ni serijska. To je dodatna oprema človeka, za katero dodatno ‘plača’, s tem, ko jo razvija. Zanjo ni klasičnih trgovin, nasprotno v samoti in stiku s samim seboj odstiraš v predelih sebe, ki so odgovorni za čustveno dojemanje sveta njihove učinke na odnose. Najprej s seboj in nato še s soljudmi. In ko si dovoliš dovolj tišine okrog sebe, se ‘nakup’ prične vršit.

Plačilna enota s katero se v tej trgovini posluje niso evri, je lasten egoizem, narcizem, ‘boga’ ali pa ‘lastne sence’ boječnost,  jaz rečem vsemu temu lastna majhnost osebnosti oz. šibkost karakterja, ki si jo v tej samoti priznaš, jo ozavestiš, se odločiš kolikim gramov teh gostih temnih vibracij se odpoveš, da narediš prostor sočutju, empatiji, ljubezni; široki paleti asortimaja, ki je na voljo v tej trgovini visokih frekvenc, ki jo, ko jo enkrat pričneš obiskovat, več ne nehaš. In vedno manj te mikajo one druge trgovine z blagom, kjer kupuješ potrošne stvari, merljive z denarjem.

Nastopil je čas, ko se več ne moremo izgovarjati, da ni fino tole ‘spreminjanje nakupovalnih navad’, da se vas ne tiče. Ker zakoni narave veljajo za vse in vedno večkrat slišite, da stvari, ki so zares vredne v življenju, nimajo cene.

Ko pridemo do točke, da ima lastno zdravje in naše edino življenje ceno, je čas, da gremo čim večkrat v samoto tišine in se resno pogovorimo s seboj.

Zakoni univerzuma veljajo za vse enako in tako, če nekoga osrečujemo, sva srečna oba in če nekoga uničujemo, trpiva oba. Le zakoni, ki jih piše človek, so krivični, ker so nastali iz vzgiba nadvlade. Med ljudmi, ki so ozavestili zakone Univerzuma in živijo po njih pravilih, so to sveta pravila, ki jih ne bodo nikoli prekršili. Zase si upam trdit, da ni denarja, ki bi me premamil, da bi počela nekaj, kar ni v skladu z najvišjim dobrim vseh. In prav tako ni zakona in ne prisile, ki bi me upognila, da bi razmišljala in delovala v nesozvočju z mojo čisto energijo. Nihče nima moči, da bi me prisilil, da ne bi brezpogojno spoštovala, ljubila, cenila in s svojim življenjem ščitila sebe. Sama sebi sem najpomembnejša oseba, misija in izziv. To kar sem sedaj navedla pa je oris suverenosti, ki, ko jo začutimo in razvijemo, šele uvidimo, kolika moč je v nas. 

Neuporaba je zloraba. Nezavedanje lastne veličine, lastne moči in potencialov je zloraba stvarstva, ki te je ustvarila popolnega.  Je samozloraba in ko sprejmeš, da vse slabo kar počneš in vse dobro, kar počneš, počneš sam sebi, se zamisliš. 

Ustavi se ta hip v tišini in poglej, na kakšne vse načine zlorabljaš čas, ki ti je odmerjen tukaj in sedaj. Razmišljanje ne boli, le naučeni smo, da nam smrdi.    

____________________________________________

Vsebine, ki jih priporočam v branje in raziskovanje:

http://ustvarjalnost.si/pot-do-izvora/

http://ustvarjalnost.si/program-pot-do-izvora/

http://ustvarjalnost.si/category/sporocila-jayeole/