KOLAŽ-DREVO-0

.

Program Duhovne skupnosti Oriš za leto 2019

Pred vami je program dogodkov, ki jih skozi vse leto skrbno pripravljamo številni ljubitelji Matere Narave iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Nemčije, Italije in Nigerije pod nazivom  Duhovne skupnosti Oriš – energij narave.

Spodaj razlagam nekaj osnovnih pojmov, zapisanih v Joruba jeziku: 

Ose, Festival  :  srečanje, na katerem v uvodu slišite osnovne informacije o Energijah narave – Orišah, ki se tokrat častijo,  sledi ples Oriš ob zvokih afriških bobnov in Sara.

Oriše   : Mnogo številne energije narave, več o:  www.orisa.si/energije/orise/osnovne-orise

Sara    : pogostitev s hrano, najlažji in najdostopnejši način čaščenja Oriš

Če želiš biti redno obveščen o vseh dejavnostih KUD Čar Griča se prijavite na e- novice:

Program v letu 2019

19.1. sobota popoldne Nova Gorica ali Groblje – ose oriše DS, načeloma gostujemo pri Matjažu Komelu, če njegovi prostori še ne bodo povsem gotovi, pa v drugih prostorih. Organizator za DS je Blaž Pečnik z Ireji.

28.2. četrtek popoldne Groblje, ose Ijanifa, sestanek članov DS, organizator je Jasmina z Ireji, sara Jasmina.

23.3. sobota popoldne, Bizeljska vas, Ose Fabunmi in Festival oriš lova in gozda, zvečer ose Omolu & Ijami. Organizatorji za DS so Ana Marija, Zvonka in eleguni z atokuni(Ogun, Ošosi), Ireji. Sara Ana Marija, Zvonka, Anton Kralj in Baba King.

20.4. sobota dopoldne, Bizeljska vas, Festival oriš časa in prostora (sprememba naslova festivala je potrjena), organizator za DS  sta Natalija in Maja z Irej in eleguni z atokuni (Ešu/Obaluvaje), sara družini Resnik/Gavez/Zajc.

18.5. sobota dopoldne, Bizeljska vas, Festival ognjenih oriš (k Šangoju dodamo Dadaja v priziv). Organizatorji za DS in hkrati eleguni so Lovro, Edo, Aska, Jasmina z Ireji, atokuni  in ostalimi eleguni (Akogun)

22.6. sobota popoldne – Festival Omolu Buruku  Bizeljska vas, Organizator za DS je Baba King in Mateja Akengen z Ireji, sara Mateja, zvečer ose Ijami

23.6. Festival Ešu in Ifa, Bizeljska vas, organizator za DS je Baba King z Blažem, Ireji in eleguni ali živimi oltarji, ki jih bo določila divinacija, ter z atokuni.

25.6. Čaščenje slovenskih prednikov, Bizeljska vas, organizatorji za DS so Edo, Manca, Peter z ekipo, z Ireji

19.7. petek popoldne – Festival Iroko (na katerem bomo darovali tudi Kori in Egbe) v Podčetrtku , organizator za DS je Barbara Vrtačnik z Ireji in Pavlo Medvešček.

20.7. sobota dopoldne – Gelede festival v Bizeljski vasi, organizatorji za DS so Jasmina, Lovro, Mario in Matjaž z ekipo in Ireji.

10.8. sobota dopoldne – Festival rečnih oriš na Krki, organizatorki za DS sta Tina in Ana z ekipo, z Ireji in eleguni (Ošun, Egbe) z atokuni, prosim, da tu tudi eleguni in atokuni potrdite prisotnost! Sara družini Ramujkić&Malovrh

20.8. torek popoldne – Išeše dan, dan prvinskih energij predvidoma v Skaručni.

24.8. sobota dopoldne – Festival templja Izvir , organizira Mateja Akengen ob podpori DS, sara Mateja Akengen

14.9. sobota dopoldne – ose za oriše gora na Voglu, organizatorke za DS smo Zvonka, Mateja, Jasmina, ki imamo tudi sara.

21.9. sobota popoldne festival belih oriš  v Bizeljski vasi, organizator za DS je Mojca Kalan z ekipo, z Ireji in eleguni (Adže, pa če bomo imeli že Obatalaja in Egbe) z atokuni. Sara družina Kalan.

9.10. sreda popoldne – ose Apeyewo  v Grobljah, organizatorka za DS je Ana Malovrh, sara družina Medvešček.

13.10. sobota popoldne – Fetsival oriš, ki sinhronizirajo želje naše duše z umom, razumom in akcijo, organizatorka za DS je Sonja Auberšek z Ireji in eleguni in atokuni Šašara. Sara  Sonja Auberšek z ekipo

1.11. petek v Grobljah – Festival Egungun, organizatorji za DS so Aska, Nataša A, Tina, Ana, Mateja, Nataša N, Tamara in Miha z Ireji in atokuni.

23.11. sobota popoldne v Grobljah – Festival oriš življenja, organizatorji za DS so Ireji in eleguni Egbe, Logolo, Kori

14.12. sobota dopoldne – Festival ciklusov v Velenju, organizatorka za DS je Sonja Auberšek z ekipo, Ireji.