. 

OTROŠKI POČITNIŠKI TABOR

za otroke od 8. do 12. leta starosti

med 25. in 29. 06. 2018 

 

 

NAMEN: Aktivno preživljanje dela poletnih počitnic v zelenem in sončnem objemu narave, z vrstniki in ob sklepanju novih prijateljstev. 

CILJI

– spodbujanju ustvarjalnosti skozi rokodelske veščine
-bujenju ustvarjalnega razmišljanja
– krepitev komunikacijskih veščin
– razvoj gibalne učinkovitosti
-preživet dan brez telefona, računalnika ali tv

LOKACIJA:  Sedež društva Čar Griča, Kicar 25a, 2250 Ptuj

 

Izpolni PRIJAVNICO in se nam pridruži. 

 

.

.

.

KLESANJE KAMNA

Otroci bodo imeli možnost spoznati naravni kamen lojevec in se naučili rokovanja s primernim orodjem. Če bodo dopustili, da kamen spregovori, verjamem, da bodo na koncu presenečeni nad svojimi sposobnostmi.

.

.

VAJE IZ LEPOPISJA-KALIGRAFIJE

Lepopisje – kaligrafija je umetnost lepega pisanja. Ob tem pa krepimo koncentracijo in fokus, pa čut za estetiko. Odličen trening, ki ga kot ključ do zmage dnevno opravlja tudi 7 x svetovni motociklistični prvak Jorge Lorenzo. 

 

 

 

DOODLANJE

Risanje drobnih, poljubnih, ponavljajočih motivov, med tem, ko je naš um zaposlen še z nečim drugim. Torej se bomo ob tej dejavnosti zabavali, se medsebojno spoznavali, klepetali in se lahkotno sprostili. Menda bo prišla na spored po kosilu.

.

..

.

IZDELAVA NAKITA

Svojo kreativnost bomo spustili na plano ob izdelovanju pisanega afriškega nakita, kjer ima vsaka barvna kombinacija nanizanih perlic svoj namen (za otroško radoživost, za umirjenost,  za fokus in dosego cilja …).

GIBALNE IGRARIJE

Gibanje je osnova našega življenja; naj si bo zaradi življenja, preživetja, ali samo za sprostitev, užitek in zabavo. Preizkusili se bomo v gibalnih sposobnostih in se tem razgibali svoje telo na hoduljah, ob plezanju po drevesih in vrvi, ob žongliranju…

.

.

.

ZAČETEK DNEVA:

Pol urice za miren pričetek dneva. Vsak dan ima svojo energijo, torej bomo pozdravili energijo dneva,  pozdravili bomo 7 galaktičnih smeri, pozdravili bomo sonce , se poslovili od lune in si na glas zastavili cilje.  

ZAKLJUČEK DNEVA:

Aktiven del dneva bomo zaključili s pravljico iz starodavne afriške mitologije. Pravljice so podobne basnim, le da v njih nastopajo energije narave, od katerih se lahko tudi mi, ljudje, nenehno učimo.

CENA: 250 evrov vključuje:

– strokovno pedagoško vodenje 5 dnevnega programa (Natalija Resnik Gavez)
– material in orodje potrebno za izvedbo rokodelskih delavnice

– vodenje gibalnih delavnic in športnih aktivnosti (Manca Gavez)

– štiri nočitev s tremi obroki hrane dnevno

IZVAJALCI PROGRAMA:

se v DRUŠTVU ČAR GRIČA posvečamo spodbujanju ustvarjalnosti skozi rokodelske veščine in bujenju ustvarjalnega razmišljanja. Organiziramo ustvarjalne delavnice, kjer se učimo umetnosti lepopisja in obdelovanja naravnih materialov.

Pozornost posvečamo prepoznavanju notranjega bistva, pri čemer črpamo znanje iz Matere narave – izvora vsega, kar obstaja. Organiziramo predavanja in delavnice, kjer si izmenjujemo življenjske izkušnje in modrosti starodavnih ljudstev. Vsako leto se lotimo organizacije kakšnega večjega dogodka v korist našega lepega mesta.

0

Your Cart