4 urne tematske delavnice

SO PRIMERNI ZA tiste, ki se vedno znova vračate po nova kaligrafska znanja. Torej ste se odločili za nabor več stilov pisav, ki vam nudijo celotno paleto ustvarjalnih užitkov.

DELAVNICA RISANJA MANDAL

Skupaj bomo uporabili predhodno osvojeno Copperplate kaligrafsko znaje in ustvarjali z raznobarvnimi pasticami na barvne podlage. Tej delavnici se prav gotovo reče meditativna in je nastala kot nadgradnja ideje o Kaligrafiji, meditaciji v gibanju. Gre za nizanje enakih potez v krogu, ustvarjamo harmonijo, večno gibanje, ustvarjamo 3D spriralo, ki nas poveže z bistvom in svojo osjo. Ko smo v trenutku, smo ob enem osredunjeni z večnostjo. 

DELAVNICA IZDELOVANJA PRAZNIČNIH  VOŠČILNIC

Skupaj se bomo naučili tehnike oblikovanja in okrasitve novoletnih voščilnic, s pomočjo že osvojenega lepopisnega znanja. Uporabljali bomo raznobarvne papirje, barvne tuše in bleščice. S SEBOJ PRINESITE:  Kaligrafska peresa, (2, ½ za barvni in posebej za beli –srebrni-zlati tuš, tuše, svinčnik, radirko in papir za skiciranje in ne pozabite, z dobro voljo nam vse bolje uspe.

DELAVNICA KOMPOZICIJE

Skupaj bomo preučili par klasičnih postavitev na ležeče ali stoječe postavljeni podlagi. Se učili iz primerov kaligrafskih izdelkov mojih in vaših. Predvsem pa bomo iskali odgovore na vprašanja, ki se bodo Vam porajala, tekom ustvarjanja doma.

S SEBOJ PRINESITE: Kaligrafska peresa, (½, 1, 2, 3, 4 in ve?je, odvisno od izziva ki ste si ga zastavili),  barvne tuše, svinčnik, radirko, večji geotrikotnik in papir za skiciranje. 

DELAVNICA IZDELAVE INICIALK:

TEME: Moja inicialka, Veselje, Žalost, Moje najljubše delo- moj hobi.

S SEBOJ PRINESITE:  Peresa ( ½, 1, 1 ½, 2, 2 ½, 3, 4, 5), tuše (več barv), flumastre, lesene barvice, akvarelne barve, čopiče, šeleshamer (bele barve, A4) . Vse, kar  vam bo manjkalo, si boste lahko izposodili na delavnici.