Osebni trener stranki nudi vodeno samopomoč na poti spoznavanja samega sebe, jo dodatno usmerja in motivira. Odnos, ki se razvije med stranko in osebnim trenerjem se močno obogati, ko, na osnovi pridobljenega zaupanja,  trener prevzame vlogo mentorja in življenjskega trenerja. Gotov način, da si življenjski trener pridobi zaupanje stranke je, ko živi in ​​deluje na način, ki je v skladu s tem, kar uči.

Na svoji razvojni poti marsikdo potrebuje mentorja, ker je bil njegov povdarek doslej na drugih, na služenju in ujetosti z drugimi. V rednem delu pomagam  prepoznat in z vam lastnim načinom preit zakoreninjene individualne in kolektivne navade, ki nam ne služijo. Z delom na prednikih se dotaknemo korenin izvora težav in čistimo podedovane vzorce. Z delom na spiritualnih prijateljih pa si odpriramo pot zdravi socializaciji.

Sodelovanje se prične z izbiro enega izmed programov, predstavljenih v nadaljevanju:

VEM, DA NIČ NE VEM

ŽIVI SEBEVEM, DA NIČ NE VEM

Je program, v katerem skupaj poiščemo odgovore na ključna vprašanja, kot so:

  • Kdo sploh sem jaz?
  • Kateri so moji potenciali, v čem sem zares dobra?
  • Kaj me pri sebi toliko ovira, da bi to želela za vedno odstraniti iz svojega življenja?
  • Čemu posvečam največ časa?
  • Kakšna je moja lista vrednost?
  • Za katere svoje življenjske cilje sem se pripravljena boriti kot tigrica?

Zakaj potrebujem odgovore? Dokler si ne zastavljamo podobnih vprašanj,  živimo kot priključeni na »avtopilota«. Izvajamo, od nas zahtevane naloge in smo vodljivi, ubogljivi deli sistema, ker noben sistem ne potrebujejo ljudi, ki razmišljajo. Za vsak sistem je značilno, da ima svoje, jasno zastavljen cilje in točno ve, s pomočjo koga, to vizijo realizirati. Tako smo v ustanovah odlični delavci in poslušni davkoplačevalci, v družini pa odgovorni starši, prilagodljivi partnerji, zvesti prijatelji. A, pa smo taki tudi do sebe?

Kako izstopiti iz tega kolesja? Sama sem pri spoznavanju sebe najprej ugotavljala, česa sama ne želim. S čim si ne želim služit denarja? Katerih vrednot ne želim predajati svojim otrokom? Za kaj ne želim trošit svojega časa. S tem se mi je oblaček silnih idej in želja občutno zmanjšal. Zvezki izpisanih jutranjih strani so mi bili v pomoč pri prepoznavanju, kaj je v moji osebnosti zares moje, kaj je podedovano, kaj privzgojeno, kaj zatrto in kaj še vedno skrito globoko pod masko?

Kako naprej? Neustavljiva želja po iskanju harmonije znotraj sebe, me je pripeljala do izvornega znanja staroselcev. Način dela je tak, da, korak po korak osvajamo lekcije, vedno tako, da jih preizkušamo v svojem vsakdanu. Čemu? Ker ob tem postaja posameznik bolj samozavesten, a ostaja samostojen, nenavezan. Vsakodnevno povečuje svojo potrpežljivost in toleranco, utrjuje vztrajnost pri dosegi zastavljenega cilja in razvija fokus na edino stvar, na katero ima kot posameznik zares vpliv, na svoje lastno življenje. In s tem prične sam usmerjati življenje v smeri zadovoljstva in napredka.

Kaj je vloga osebnega trenerja? Nekaterim bolj odgovarja individualen pristop, nekaterim delo v skupini. V obeh primerih na uvodnem srečanju skupaj oblikujemo program vprašanj, ki so v tem hipu ključna za vaše življenje in določimo optimalno število srečanj. Nato korak po korak vsakih 14 dni izvajamo program z vsemi pripadajočimi nalogami.

In ne pozabite; ne obstaja čarobna palčka, ves vaš napredek je vaše delo. V začetku napredujete ob podpori osebnega trenerja. Ko se nov sistem misli-besede-dejanja zasidra, si dalje pomagate sami, kar je smisel samopomoči.

Ker, kot pravi staro afriška modrost: Konja lahko pripeljete do reke, ne morete pa ga prisiliti, da bi iz nje pil.

Prijave, dodatna pojasnila:

tel: + 386 41 70 52 52

e-mail: nrg@ustvarjalnost.si
ŽIVI SEBE

Je program, v katerem prepoznamo načine in poti iz malodušja in depresije.

Človek prav tako kot avto, vsake toliko, potrebuje ‘generalni servis’. Potrebuje renovirati svoje vitalne energije, da se lahko kontinuirano spopada s vsakodnevnimi izzivi. A, pa si ga privoščimo? A to sploh obstaja?

Zakaj si moramo redno obnavljati energijo? Ker je prav naša vitalna energija tisto, kar nas lahko čez noč pusti na cedilu. Naši življenjski viri potrebni za preživetje so: občutek osebne varnosti in zadovoljstva, naše izkušnje in sposobnost samozaupanja, naša zmožnost za občutit radost, kar z eno besedo spada v čustveno ravnovesje. V življenju so izzivi, ki nas skušajo zrušit in če se jim predolgo predajamo, nas tako neodgovorna pasivnost pripelje do destrukcije in utrjevanja negativnih izkušenj. Zaradi tega se dogajajo nesreče, zato sprejemamo napačne odločitve, postanemo besni brez razloga ali zapademo v globoko depresijo. Se spoznamo za nemočno, nesposobno osebo.

Kako skrbimo za naše bistvo, za naš Ori, ki je vodnik naših smeri v življenju? Naš Ori je zelo povezan z vsem, kar se nam dogaja, naj bo to dobro ali slabo. Zelo pomembno je poznati osnovne zmožnosti svojega Orija. Naš največji sovražnik je naš notranji konflikt. Ko imamo zunanje sovražnike, se jih zlahka znebimo: zapustimo prijatelje, zamenjamo službo, se preselimo. Imamo možnost izbire, imamo možnost, da zavrnemo nekaj, kar nam ne ustreza. V primeru, ko pa prepoznam sovražnika znotraj sebe, te možnosti nimamo. In takrat se prepogosto začne postopen proces samo destrukcije, samouničevanja. Ko gre za nas same, je prav naša inteligenca tista, ki lahko odpove.

Kaj je vloga osebnega trenerja? V tem programu gre izključno za individualen pristop. Na uvodnem srečanju definiramo trenutno stanje stranke in si zastavimo jasen cilj, kakšno stanje želimo doseči in v kolikem času. Nato korak po korak vsakih 7 dni izvajamo program z vsemi pripadajočimi nalogami.

In ne pozabite; mala bela tabletka vas trajno ne bo rešila.  Vi ste tisti, ki boste pozvali svoj Ori, da vam da možnost in priložnost za življenje, ki bo vam naklonjeno. Vi boste pozvali vaš Ori k sodelovanju za podporo in napredek v življenju. Vi boste pozvali vaš Ori, da boste srečni, da boste zmagovalec, da boste srečno zaljubljeni.

Ker, kot pravi staro afriška modrost: Ori je odgovoren za vse dobre stvari, ki se nam zgodijo v življenju. In ko ne uspemo v življenju, je tudi za to odgovoren ta isti Ori. Naša dobra sreča in naše težave v življenju izhajajo iz enakega izvora. Naša odločitev je, katerega hranimo in negujemo.

Prijave, dodatna pojasnila:
tel: + 386 41 70 52 52

e-mail: nrg@ustvarjalnost.si